2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Középiskolai felvételi: keddig lehet jelentkezniForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-06 13:28:35
December 9-éig jelentkezhetnek az általános iskolások központi írásbeli felvételi vizsgára. Az erre szolgáló jelentkezési lapot abba a középiskolába kell eljuttatni, amelyben a diák szeretné megírni az írásbeli feladatokat.

Csaknem ötszáz középiskola írta elõ, hogy a hozzájuk jelentkezõ tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. A hat és a nyolc évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra történõ beiskolázás központi írásbeli vizsgáit a magyar nyelvi és a matematikai kompetenciákat mérõ, központilag kiadott, egységes követelményeket tartalmazó feladatlapok alapján, országosan egységes eljárásrend szerint kell megszervezni - hívta fel rá a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Nem írathatnak külön felvételit az iskolák

Ha a középiskola nemzetiségi nevelés-oktatást folytat, akkor helyben készített, nemzetiségi nyelvû szövegértési feladatsort használhat, de köteles a központi matematika írásbeli vizsga eredményét figyelembe venni, és ekkor is meg kell szerveznie a központi írásbeli vizsgát mindkét tantárgyból. A központin kívül más írásbeli vizsgát nem követelhetnek meg az iskolák.

A szükséges jelentkezési lap a www.oktatas.hu honlapról letölthetõ - ez azonban nem tévesztendõ össze azzal, amelyet a középfokú iskolákba jelentkezésre kell majd használni.

Az írásbeli vizsga feladatlaponként 45 perces, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

Január 17-én lesz a vizsga

A központi írásbeli vizsgákat a nyolc és a hat évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezõk számára január 17-én 10 órától, a pótló írásbeli vizsgát pedig január 22-én 14 órától kell megszervezni. Utóbbit azok írhatnak, akik az elõzõ írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet központi írásbeli vizsgát.

Az eredményrõl a vizsgát szervezõ középfokú iskola február 5-éig közvetlenül tájékoztatja a diákokat.

A középfokú felvételivel kapcsolatos minden információ megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján - www.oktatas.hu - a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási idõszak (2014/2015. tanév) menüpontban. Ugyanott megtalálhatók az írásbeli vizsgát szervezõ intézmények listái, és letölthetõk a jelentkezési lapok is - írta az Oktatási Hivatal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!