2024. április 24. Szerda, György.
 
A hétvégén párás, csapadékos lesz az idõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-06 13:37:29
A hétvégén párás és csapadékos lesz az idõ. Többfelé várható esõ, de a hegyekben havas esõ, havazás is lehet. Lehûlés egyelõre nem várható, néhol napközben 10 Celsius-foknál is melegebb lehet, s jellemzõen a leghidegebb órákban is fagypont felett alakul a hõmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Péntekre virradó éjszaka az Északi-középhegység térségében és az Alföldön többfelé köd képzõdik. Hajnaltól délnyugat felõl megnövekszik, megvastagszik a felhõzet, de északkeleten délutánig még lesznek kevésbé felhõs területek is. Kisebb körzetekben a köd tartósabban is megmaradhat. Reggelig csak a Sopron-Nagykanizsa vonaltól nyugatra fordulhat elõ helyenként kisebb esõ, napközben azonban a Dunántúlon és a középsõ területeken már másutt is számíthatunk elszórtan kisebb esõre, záporra. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között, a legmagasabb pedig 4-11 fok között valószínû.

Szombaton borult, párás idõ várható, sokfelé esõvel. A minimumhõmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 4 és 9 fok között alakulnak.

Vasárnap borult lesz az ég, és sokfelé várható esõ. A nap második felében a Dunántúl magasabban fekvõ helyein havas esõ, a Bakonyban esetleg havazás is lehet. A szél megélénkül, a Dunántúl északi felén helyenként meg is erõsödik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között valószínû. Napközben 2-8 fokig melegszik a levegõ - olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!