2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Lebukott a cigicsempészForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-06 14:13:09
Több mint 5000 doboz zárjegy nélküli cigaretta a csomagtartóban.

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek személygépkocsijában idén márciusban Hajdúnánáson történt igazoltatásakor több ezer doboz, több mint 4 millió forint értékû zárjegy nélküli dohányterméket találtak, amelynek eredetét igazolni nem tudta.
Hátsó ülésen és sporttáskában

A 42 éves tornyospálcai férfi a rokona tulajdonában lévõ személygépkocsival közlekedett a településen, amikor rendõrök igazoltatták. A járõrök megállapították, hogy az autó csomagterében nagy mennyiségû zárjegy nélküli dohányterméket szállít, ezért a férfit elõállították, az általa vezetett gépkocsit pedig beszállították a kapitányságra. Ezt követõen értesítették a NAV járõreit, akik a gépkocsit átvizsgálták. A jármû hátsó ülésén egy sporttáskában 216 ezer forint értékben 36 darab, 500 grammos finomra vágott fogyasztási dohányt, illetve a csomagtartóban 5009 doboz magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettát, csaknem 4 millió forint összértékben találtak.

A férfi a gépkocsijában lévõ cigaretta eredetét, származását és adózott voltát nem tudta igazolni, így az elvont jövedéki adó mértéke több mint 2 és fél millió forint volt.

A költségvetésnek nagyobb vagyoni hátrányt okozó bûntett elkövetése miatt emelt vádat a büntetett elõéletû férfival szemben. Indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság végrehajtásában próbaidõre felfüggesztett börtönbüntetést, valamint pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, továbbá rendelje el a pártfogó felügyeletét. Ezen túlmenõen indítványt tett a lefoglalt magyar adó- és zárjegy nélküli cigaretta elkobzására is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!