2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Ezzel a 4 diétával fogyhatsz a leggyorsabban!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-28 16:49:00
Ha szeretnél gyorsan megszabadulni a plusz kilóktól, adj egy löketet anyagcserédnek a leghatékonyabb õszi villámdiéták segítségével.

Nem véletlen, hogy a tavaszi hónapokon kívül az õsz jelenti a legfontosabb idõszakot a karcsúsító, salaktalanító kúrák szempontjából. Ha ugyanis ilyenkor vágsz bele a diétába, nemcsak a túlsúlytól szabadulhatsz meg, de minden olyan negatív tényezõtõl is, mely akadályoz abban, hogy egészségesen, energikusan és jó kondíciódat megtartva vészeld át a hûvösebb idõszakot.

 

Válassz egyet az alábbi, gyümölcsökre és zöldségekre épülõ villámdiéták közül, és a kilók mellett a testedet terhelõ méreganyagoknak és a felesleges víznek is búcsút mondhatsz.

Emésztésserkentõ szilvakúra

Az õsz egyik legfinomabb diétás gyümölcse a még mindig könnyen beszerezhetõ szilva, mellyel nemcsak plusz kilóidtól szabadulhatsz meg, hanem a beleidben lerakódott káros salakanyagokat is eltávolíthatod, így egész tested fellélegzik, megújul, regenerálódik. Az õszi szilvakúra idõtartama két hét, melynek során akár öt kiló súlyfelesleget is leadhatsz. A szilvadiéta hatékonyságát a szilva béltakarító és vízhajtó tulajdonságainak köszönheti, rostjai ugyanis letisztítják bélfalaidról a salakanyagokat, beindítják emésztési folyamataidat, emellett természetes vízhajtóként mûködve elõsegítik szervezeted megtisztulását.

 

A szilva magas víztartalma fokozza veséid mûködését, ami szintén hozzájárul a méreganyagok könnyebb távozásához, sõt, megakadályozza a vizesedést és a puffadásérzés kialakulását is. A szilvakúra során rengeteg hasznos vitamint juttathatsz szervezetedbe, ami biztosítja immunrendszered megfelelõ mûködését, idegrendszered stabil állapotát, illetve a fáradékonyság leküzdésében is segítségedre lesz. A diéta során mindig érett szilvát fogyassz - ezt eheted önmagában, de például sovány húsfélékkel is, illetve ihatod natúr szilvalé vagy turmix formájában.

Zsírégetõ citrusdiéta

A citrusfélék igazi fõnyereménynek számítanak a fogyókúra szempontjából, hiszen a diéta során nem kell többet tenned, mint minden étkezésedbe belecsempészned egy-egy fanyar finomságot, és máris garantált a látványos eredmény.

A citrusfélék emellett igazán hasznosak az õszi idõszakban, hiszen egyedülállóan magas C-vitamin-tartalmuk felkészíti immunrendszeredet a vírusok támadására. Az öt napos citrusdiétával három kiló pluszsúlytól is elbúcsúzhatsz, emellett pedig egész szervezetedet regenerálhatod és méregtelenítheted. A fogyókúra alatt felhasználhatod az összes citrusfélét, melyet csak a boltok polcain találsz, de kiváltképp hasznos a citrom, a mandarin, a narancs és a grépfrút, melyet fogyaszthatsz nyersen, illetve turmixok alapanyagaként is.

A citruskúrával megzabolázhatod étvágyadat, megszépítheted bõrödet, illetve felgyorsíthatod bélmûködésedet is. Ha csökkenteni szeretnéd magas koleszterin- és vércukorszintedet, a kúra szintén megoldást jelenthet.

Bõrszépítõ szõlõdiéta

Az õsz igazi slágere a szõlõ, melyre akkor is számíthatsz, ha fogyókúrádba szeretnéd beépíteni. A szõlõ fogyasztásával felpörgetheted anyagcseréd mûködését, víztartalmának köszönhetõen pedig kihajthatod a szervezeted által feleslegesen elraktározott vízmennyiséget. Az öt napos szõlõkúra ideje alatt amellett, hogy két kilótól is megszabadulhatsz, a fáradékonysággal és az idegességgel sem kell megküzdened, mivel az étrend egyensúlyban tartja vércukorszintedet: a szõlõ szõlõcukor-tartalma gondoskodik egész napos energiádról.

A szõlõben található rostok emellett áttisztítják bélrendszeredet, így a vitaminok és ásványi anyagok gond nélkül felszívódhatnak, ezzel is erõsítve ellenálló-képességedet. A szõlõ nem utolsósorban bõrszépítõ szerként is kiváló: a benne lévõ víz feltölti sejtjeidet nedvességgel, így felszámolja az apró szarkalábakat, és egészséges színt kölcsönöz bõrödnek. A szõlõ fogyasztása során érdemes a magot is megenned, ugyanis rostjai és a benne lévõ olajok szintén segítik a fogyást.

Salaktalanító zöldségkúra

Õszi zöldségkúránk a ropogós finomságok páratlan rosttartalma révén eltávolítja szervezetedbõl a káros méreganyagokat. Hatására mindössze öt nap alatt akár két-három kilóval is könnyebb lehetsz, eközben pedig még éhezned sem kell.

A leghatékonyabb õszi fogyasztó zöldségek közé tartozik a cékla, az uborka, a fekete retek és a sütõtök - ezeket bátran variálhatod az étkezések során, hiszen különleges és laktató ételeket kaphatsz segítségükkel.

A zöldségkúra ideje alatt mellõznöd kell mindenfajta húst, mivel csak így tud teljes mértékben megtisztulni bélrendszered a lerakódott salakanyagoktól, mindemellett sok folyadékot kell innod, hogy a zöldségek rostjait könnyen megemészthesd.

A diéta segítségével megszüntetheted a puffadást, illetve a zöldségek lúgosító hatásának köszönhetõen helyreállíthatod tested sav-bázis egyensúlyát is. A cékla és a fekete retek fogyasztásával májad méregtelenítõ és regeneráló folyamatait támogatod, az uborkával és a sütõtökkel pedig veséid mûködését fokozhatod. A zöldségkúrát követõen sokkal frissebbnek és fittebbnek érzed majd magad, így még a borongós õszi idõ sem állhatja útját jókedvednek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!