2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Fenyõfronton a helyzet változatlanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-10 09:36:55
Szinte egyszerre jelentek meg a fenyõfaárusok a megyeszékhelyen.

Az egyik legnagyobb lerakatban Gyökös Szabolcs kereskedõ és õstermelõ arról számolt be, hogy õ a józsai városrészben és Eger közelében termelt fenyõket kínál.

– Nálunk a legnépszerûbb továbbra is a legolcsóbb és a fûtött lakásban leveleit leghamarabb hullató, de szép és kellemes illatú lucfenyõ. Ugyanakkor a mostani esõs idõjárás miatt ezek is sokáig fogják bírni - mondta.

Azt is megtudtuk, hogy a válság kitörése óta nagyjából csak feleannyi fenyõ talál gazdára mint azelõtt. 2008-ban még 40-50 ezer darab fa is elkelt Debrecenben, most alig 20 ezer. A szakember szerint ennek egyrészt az az oka, hogy kevesebb az emberek pénze, másrészt sokan áttértek a mûanyag fenyõre. Többeknek csak lehulló fenyõágakra telik.

Ugyanakkor a pénzesebb vásárlók közül egyre többen keresik a „metszett lucfenyõt”, amelyet úgy állítanak elõ, hogy éveken keresztül visszavágják a fa kis hajtásait, így besûrûsödik a növény és szép lesz a formája – ismertette Gyökös Szabolcs.

Egy másik árus Somogyból hozott fenyõket kínál. A lucfenyõbõl nála 1800 forintba kerül egy méter. Az ezüstfenyõnek 4 ezer forint métere, a normand pedig 6 ezer forintba kerül.

– Sokéves tapasztalat, hogy a karácsonyt megelõzõ egy hét alatt adjuk el a fenyõk 80 százalékát. Azok viszont rosszul gondolkodnak, akik arra számítanak, hogy az utolsó napon olcsóbb lesz – jelentette ki Kiss Zsolt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!