2024. április 24. Szerda, György.
 
Ilyen a világ legnagyobb tengerjáró hajójaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-29 15:26:08
Elkészült a világ legnagyobb és legdrágább tengerjáró hajója.

Átadta az STX nevû építési vállalat a Royal Caribbean hajózási cégnek szerdán a világ legnagyobb és legdrágább tengerjáró hajóját a finnországi Turku kikötõjében szerdán - számolt be róla a finn média.


Az Oasis of the Seas (a Tengerek Oázisa) nevû hajó 900 millió euróba (csaknem 247 és félmilliárd forint) került: 6360 utast és 2160 fõnyi személyzet szállítására képes. 21 hatalmas úszómedence, egy kaszinó és egy szörfös hullámmedence is van rajta. A gyerekek számára épült egy aquapark és egy körhinta is. A 16 emeletes, 360 méter hosszú és 47 méter széles tengerjáró december 1-én indul el elsõ útjára a floridai Fort Lauderdale-bõl Haitira: a távolságot négy nap alatt teszi majd meg.

A Royal Caribbean illetékese szerint a gazdasági válság ellenére nincs panasz a foglalásokra, de még mindig van több kiadó hely a hajón. Remélik, nemcsak amerikai és európai utasaik lesznek, a fõkén a Karib-szigetek körüli útjaikon.

Az "Oasis of the Seas" pénteken hajózik ki a finnországi Turku kikötõjébõl és két hét alatt ér el a floridai Fort Lauderdale kikötõjébe, de ezen az úton még nem lesznek rajta vendégek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!