2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Egészségnap pástétomokkalForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-12 14:56:33
A fülöpi általános iskolában mindig nagy gondot fordítanak az egészséges életmódra.

A település általános iskolája egy alapítvány és a megyei önkormányzat segítségével az idén is sikeresen megrendezte az egészségnapot. A tanulók óriási lelkesedéssel vonták be szüleiket, diáktársaikat, nevelõiket és a fizikai dolgozókat az egészséges projektbe.
Elkészítették, megették

Az iskola tornatermében a napokban megrendezett eseményen a mentõszolgálattól Ratku Balázs mentõtiszt tartott interaktív elõadást a gyermekkori balesetekrõl, megbetegedésekrõl és a megelõzés lehetõségeirõl. A gyerekek bátran kérdezhettek az adott témában. Mindenki részt vett vérnyomás- és vércukormérésen, amelyet Ilyésné Kuprák Kornélia védõnõ és Szabó Attiláné egészségügyi szakember végzett.


Az egészséges táplálkozás jegyében 18 féle pástétomot készítettek. A legkülönlegesebbek: párizsis, karfiolos, paradicsomos, mandulás, gombás, sült tökös, tonhalas, bazsalikomos, tepertõkrémes, körözöttes, de volt csõben sült májpástétom sajttal és tojással töltve és leveles tésztában sült pástétom is. Az esztétikus terítésre is nagy gondot fordítottak az osztályok. A pástétomokat friss pirítósra lehetett kenni és gyümölcssalátákat, gyümölcsnyársakat, limonádét kínáltak mellé. Egyedinek számított a csokis almaszelet és a sütõtökpogácsa, melyet kókuszba hempergettek. A receptek gazdát cseréltek. Mindenki ehetett ezen kívül almát, körtét, diót és aszalt gyümölcsöket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!