2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Költségvetés - Civil szervezetek és szakszervezetek tüntetnek a törvényjavaslat elfogadása ellenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-13 13:45:32
Civil szervezetek és szakszervezetek tüntetnek vasárnap délután Budapesten a költségvetési törvény hétfõi elfogadása ellen.

A megmozduláshoz mintegy 30 szakszervezet - egyebek mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) - csatlakozott, továbbá a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport is – közölte a tüntetés fõszervezõje, Vajda Zoltán, a 60 ezren a magánnyugdíjukért nevû civil szervezõdés vezetõje csütörtökön sajtóbeszélgetésen.

A demonstráción felszólal Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen szervezõdés vezetõje, Székely Tamás, az ASZSZ elnöke, Vajda Zoltán, valamint Nagy Emília, a felsõoktatásban oktatók és kutatók autonóm szervezõdésének, az Oktatói Hálózatnak az aktivistája és Kárpáti Tibor civil aktivista.

Székely Tamás ASZSZ-elnök elmondta: a költségvetés elleni megmozdulásokhoz a szövetség valamennyi tagszervezete csatlakozott. "Tarthatatlan, hogy egyeztetés nélkül megy át ez a költségvetés, mint kés a vajon, miközben emberek milliói járnak nagyon rosszul" – fogalmazott. Az elmúlt négy év után a következõ egy év is olyan megszorításokat tartalmaz, amelyek miatt a munkavállalók helyzete tovább fog romlani, a munkavállalói szegénység tovább nõ – tette hozzá.

Gulyás Balázs azt hangsúlyozta: a költségvetésben az internetadónál jóval nagyobb megszorításokról van szó, amik veszélyeztetik az ország hosszú távú fejlõdését.
Vajda Zoltán úgy vélekedett: "össznépi, civil megmozdulásra" van szükség a kormánnyal szemben. Sok ügy feltorlódott az elmúlt idõszakban, amikkel kapcsolatban különálló civil tüntetések voltak, de van egy nagy közös ügy, amivel szembe kell menni: a költségvetés – mondta a demonstráció fõszervezõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!