2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Jön a Neo FM és a Klassz RádióForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-29 15:47:12
Döntött az ORTT - a Danubius és a Sláger nem folytathatja.

Igényes zenei rádiót tervez az FM1


Nívós zenei tartalom mellet a kulturális és igényes mûsorszolgáltatás valamint az rentábilis mûködés a célja a Sláger Rádió frekvenciáját elnyerõ FM1 konzorciumnak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön közleményében Kádár Tamás, az EST Media Group ügyvezetõje.

 

Kádár Tamás közleményében kiemelte, hogy nagy lehetõség a vállalkozás számára, hogy a pályázaton két magyar tulajdonban álló vállalkozás kapta a legmagasabb pontszámokat. Az FM1 programtervében vállalta, hogy az országos rádió elsõ adásnapjától kezdve a magyar zene aránya legalább 35 százalékos lesz, továbbá hogy a hallgatói érdeklõdést is kielégítõ, színvonalas közszolgálati mûsorszámok aránya eléri a 30 százalékot - áll a közleményben.

Az EST Media Group és a Radiocafé alkotta FM1 konzorcium az ORTT döntése szerint szerdán nyerte el az ország 81 százalékát lefedõ, nagyobbik országos rádiós frekvenciát, melyen egy országos zenei rádió mûködtetését kezdheti meg 2009. november 19-tõl, a NEO FM elindításával.

A másik országos frekvenciát az Advenio Zrt. egy szintén magyar többségi tulajdonban lévõ vállalkozás nyerte. Szerdán azt közölték, hogy reális és üzletileg is megalapozott az a pályázat, amellyel elnyerték a Danubius Rádió által használt frekvenciát. A társaság igyekszik mindent elkövetni azért, hogy a hazai zenei rádiózás hagyományai alapján a hallgatók minél elõbb megszeressék az új rádiót - olvasható közleményükben. Az Advenio valószínûleg Klassz Rádió néven sugároz majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!