2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Ételt kérnek a legtöbbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-14 17:41:10
Mindennek örülnek a válságos körülmények között élõ emberek, ám a létfenntartás alapvetõ eszközeire van a legnagyobb szükségük; elsõsorban tartós élelmiszerre.

Sokaknak az étel a legnagyobb ajándék. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének és területi szervezeteinek irodáiba egyre több lét peremén élõ ember – kispénzû sokgyermekes szülõ vagy elmagányosodott, nincstelen idõs ember – jelentkezik. Számuk idén is jóval nagyobb, mint az eddig beérkezett adomány, ezért szinte az utolsó percig fogadják a karácsonyi felajánlásokat a vöröskeresztes önkéntesek és munkatársak a megye 7 területi irodájában az alábbiak szerint.

Elsõsorban tartós élelmiszert, tisztító, tisztálkodási szereket és a közelgõ karácsony alkalmából édességeket, játékokat, ajándékokat gyûjtenek a vöröskeresztes önkéntesek és munkatársak.

A Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének helyiségeiben december 22-ig gyûjtenek. Az irodában (Simonffy utca 44. ) a nyitva tartási idõben, hétfõtõl csütörtökig 7.30 és 16 óra, pénteken 7.30 és 13.30 között, a Cegléd utca 6. szám alatti adománykezelõ helyen hétfõn és pénteken 8-tól 12 óráig, szerdán 12-tõl 16-ig.

Hajdúböszörményben nem csak karácsony elõtt, hanem két ünnep között is fogadják az adományokat – az itt hagyományos cipõdobozos felajánlásokat is – a II. Rákóczi Ferenc utca 22. szám alatti irodában hétfõtõl csütörtökig 7.30 és 16 óra, pénteken 7.30 és 13.30 között. A karácsony után érkezõ adományokat is kiosztják az év utolsó munkanapjain a vöröskeresztes önkéntesek és munkatársak.

December 24-ig, karácsonyig gyûjtenek a Magyar Vöröskereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezetének segítõi és alkalmazottai a Kossuth u. 9. szám alatt a megszokott nyitva tartási idõben (hétfõtõl csütörtökig 7.30 és 16 óra, pénteken 7.30 és 13.30 között).

A Balmazújváros területén a karácsonyi adományosztásokra december 19-ig várják a felajánlásokat a helyi vöröskeresztes irodában (Debreceni utca 12.) hétfõtõl csütörtökig 7.30-tól 16 óráig, pénteken 7.30-tól 13.30-ig.

Hajdúnánáson a végéhez közeledik a városban és a vöröskeresztes területhez tartozó 7 településen élõ nélkülözõknek szervezett gyûjtés: december 15-ig várják az adományokat a Dorogi utca 5. szám alatti irodában.

A Magyar Vöröskereszt berettyóújfalui és püspökladányi területén is közeleg az adományosztás. December 17-én 8 és 13 óra között fogadják az adományokat mind a két irodában; Berettyóújfaluban a , Kálvin tér 5., Püspökladányban a Rákóczi u. 6. szám alatt.

Pénzadománnyal is segíthetnek a segítõ szándékú emberek, a felajánlást a10400339—00026562-00000009 bankszámlaszámra küldhetik.
Minden adomány számít

Sajnos azok a leghalkabbak, akiknek a legnagyobb szükségük van segítségre. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és területi szervezetei ezért önkormányzatokkal, családsegítõ szolgálatokkal, iskolákkal és civil szervezetekkel tartja a kapcsolatot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!