2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Két ittasan vezetõ sofõr is bíróság elé állForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-14 17:48:11
A debreceni rendõrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2014. október 20-án 17 óra 20 perc körüli idõben a rendõrök Debrecen-Halápon egy kocsma elõtt észrevettek egy ott leparkolt autót. A járõrök pár perccel késõbb a 48-as számú fõúton észrevették a korábban a vendéglátóhely elõtt látott gépjármûvet, amint Vámospércs irányába közlekedik. A rendõrök a személygépkocsit megállították és igazoltatták az 51 éves sofõrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. A debreceni lakostól a járõrök a vezetõi engedélyét bevonták és további mintavételre elõállították a városi rendõrkapitányságra. A nyomozók késõbb gyanúsítottként hallgatták ki P. Tibort, aki elismerte a bûncselekmény elkövetését, melyet a szakértõi vizsgálat is alátámasztott.
A terhelttel szemben a jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Debreceni Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a szakértõ bevonásával folytatott büntetõügy is, amelyet a debreceni rendõrök folytatattak egy bökönyi lakossal szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Debreceni Rendõrkapitányság munkatársai 2014. október 24-én 2 óra 15 perckor arra lettek figyelmesek, hogy egy Volkswagen típusú személygépkocsi Debrecen, Apafi utcáról a záróvonalon áthaladva szabálytalanul kanyarodott ki a Kassai útra. A rendõrök megállították a jármûvet és igazoltatták a sofõrt. A 37 éves jármûvezetõvel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért õt a járõrök további mintavétel céljából a városi rendõrkapitányságra elõállították. A rendõrök K. László vezetõi engedélyét bevonták, majd gyanúsítottként kihallgatták, mely során elismerte a bûncselekmény elkövetését. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!