2024. április 24. Szerda, György.
 
A balesetek megelõzésérõl tanácskoztak DebrecenbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-15 09:28:31
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelõzési Bizottság 2014. december 11-én tartotta soron következõ ülését.

A prevencióval foglalkozó szakemberek az évzáró rendezvényükön megvitatták a megye baleseti helyzetének javításának lehetõségeit, valamint az év hátralévõ részében jelentkezõ feladatokat.

Az ülésen résztvevõk beszámolót hallgathattak meg a Hajdúböszörményi Területi Balesetmegelõzési Bizottság 2014. évi munkájáról. Kántor Péter r. alezredes, a helyi bizottság elnöke bemutatta azokat a programokat, amelyekkel helyi szinten jelentõs eredményeket érnek el a balesetek megelõzése terén. A Területi Balesetmegelõzési Bizottság programjai közül kiemelte a „Bot Akadémiát”, amelyet az idõsek részére tartanak, valamint a Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság által az országban egyedülállóként, „Keró Lovagok” néven elindított mozgalmát, melynek keretében általános iskolásoknak biztosítanak a kerékpározáshoz szükséges a láthatóságot segítõ, valamint védõfelszereléseket.

A diákok ezek mindennapi használatával személyes példamutatáson keresztül ösztönzik és hívják fel társaik figyelmét az eszközök fontosságára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!