2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Visszaélnek a TIGÁZ nevévelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-16 10:48:37
Debrecen - A megtévesztõk a társaság megbízottjainak kiadva magukat igyekeznek pénzt kicsikarni.

Újabb csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén. Novemberben szén-monoxid riasztó készülékeket próbáltak értékesíteni, most pedigmûszaki biztonsági felülvizsgálat címén akartak pénzt beszedni a TIGÁZ nevében.

A magukat a TIGÁZ-DSO Kft., vagy a TIGÁZ Zrt. megbízottjainak kiadó, illetve a társaságokra hivatkozó csalók azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy gázkészülékeik, berendezéseik egyes részei (például a flexibilis csõ) cserére érettek, amit õk orvosolnak. Természetesen azonnal pénzt kérnek, hol elõlegként, hol munkadíjként.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívják ügyfeleik figyelmét, hogy munkatársaik, valamint megbízott külsõ vállalkozóik semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történõ utalással, vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítják le.

A két cég arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyõzõdtek. A gázszolgáltató megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes igazolvánnyal és megbízólevéllel rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor ezen dokumentumokkal igazolják magukat.

A mûszaki-biztonsági felülvizsgálatot követõen szükséges karbantartási, vagy felújítási munkálatok elvégzésével a fogyasztónak egy saját maga által kiválasztott vállalkozót kell megbíznia. Az elvégzendõ feladatokról elõzetes, írásos ajánlatot kell kérni az ajánlkozótól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!