2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Pályázatot írtak ki biztonságos internet témábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-17 08:04:34
A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma versenyt hirdet hazai középiskolások és felsõoktatásban tanulók számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére.

A 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából meghirdetett verseny célja, hogy a fiatalokat médiatartalmak elõállítására motiválja a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internet lehetõségeire és veszélyeire - közölte a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat pénteken az MTI-vel.

A pályázatokat három korcsoportban - általános iskolák felsõ tagozatosai, középiskolások, felsõoktatásban résztvevõk - várják 2015. január 31-én éjfélig rövidfilm, animáció és riportfilm kategóriában a [email protected] címen. A tárgyban szerepeljen a verseny szó és a készítõk neve.

A megmérettetésen egyének, vagy legfeljebb három fõs csapatok vehetnek részt, a jelentkezési határidõ 2015. január 18. A maximum három perces mûveket három témakörben lehet kidolgozni. A "kreatív internet" témakörben készült alkotások a világháló pozitívumaira világítsanak rá: mi mindenre jó az internet, hogyan segíti mindennapi életünket és hogyan segíthet, ha baj van.

A "felelõs mobilozás" témakör lehetõséget ad bemutatni, hogy miként válasszunk alkalmazásokat és eszközöket, hogyan tartozunk felelõsséggel a létrehozott tartalmak iránt, mi történhet egy selfievel, nyomon követhetõek vagyunk-e telefonunk által. A "hozzunk létre egy jobb internetet közösen" témakörben a témához kapcsolódó, de az elõzõ kategóriákhoz nem tartozó ötleteket várnak.

A jelentkezési lapot és a hozzájárulási nyomtatványt a https://saferinternet.hu/letoltesek/2014/12/11/biztonsagosabb-internet-nap linkrõl lehet letölteni. A szervezõk azt kérik, hogy az alkotások végén szerepeljen a készítõk neve is.

A SIP magyarországi konzorciuma tagjai a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Kft.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!