2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
OGY - Bõvül a dohányboltok termékköreForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-18 11:14:53
Elfogadta az Országgyûlés kedden azt a módosítást, amelynek értelmében egyebek mellett rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok, és a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik ott.

A javaslatról a képviselõk 122 igen és 62 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett határoztak.

Annak érdekében, hogy lehetõség legyen a dohányboltok számának fokozatos csökkentésére, a korábban 2000 lakos után kiírt egy dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság helyett a küszöb 3000 ember lesz.

A jogszabály megteremti annak lehetõségét is, hogy azokon a területeken, ahol a dohányboltok számának csökkentése indokolt lehet, a jogosulttal a koncessziós szerzõdés megszüntetésérõl megállapodás születhessen.

Bõvül azon esetek köre is, amikor a kiíró nem köteles - az érdeklõdés nyilvánvaló hiányában - a koncessziót újra és újra meghirdetni.

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelõs államtitkára korábban a társadalmi igényekkel és elvárásokkal, a dohánytermék-kiskereskedõktõl kapott jelzésekkel és az elmúlt idõszak gyakorlati tapasztalataival indokolta a törvénymódosítást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!