2024. április 23. Kedd, Béla.
 
ÁNTSZ: az ünnepekre idõben fel kell készülni a gyógyszerek beszerzésérõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-18 12:12:29
A jövõ heti karácsonyi ünnepek miatt öt egybefüggõ munkaszüneti nap lesz, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, az idõben készüljön fel ezek beszerzésére.

Az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy az elkövetkezõ napokban mindenki írassa fel háziorvosával és szerezze be a szükséges patikaszereket, és ne csak a rendszeresen szedett pirulákról gondoskodjanak, hanem például láz- és fájdalomcsillapítókról vagy hasmenés elleni gyógyszerekrõl is, mert ezek beszerzése a jövõ hét második felében nehézkesebb lesz, a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint mûködnek majd.

Mint az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben írják, célszerû áttekinteni a "házi patikát". Legyenek otthon megfázásos tüneteket enyhítõ, láz- és köhögéscsillapító szerek, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmények.

Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet arra is, hogy a sütés-fõzés, gyertyagyújtás közben gyakran fordulnak elõ égési sérülések, ezért hasznos ezek gyors ellátására szolgáló készítményekkel is felkészülni. A kisebb konyhai balesetek (pl. vágási sérülések) esetére is legyen otthon kötszer, sebfertõtlenítõ szer, gyorstapasz - ajánlják.

Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán a www.antsz.hu címen az "Ügyeletek" menüpont alatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!