2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Ruhát tüntetett el, de nem bûvész - Rendõrségi hírek Hajdú-BiharbólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-18 12:22:10
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 3 személyt fogtak el, közülük 1 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés alapján. Az egyenruhások 31 személyt állítottak elõ, ebbõl 15 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendõrök 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek súlyos sérüléssel végzõdtek.

A Debreceni Rendõrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított egy nõvel szemben. Debrecen, Péterfia utcán található áruház egyik üzletébe 2014. december 17-én 14 óra 30 perc körüli idõben bement egy nõ, aki a próbafülkébe bevitt négy darab ruhanemût. Amikor a nõ kijött a próbafülkébõl, akkor már csak három ruhadarab volt nála, mivel az egyik pólónak az áruvédelmi eszközét kivágta és azt a táskájába rejtette, majd a boltból fizetés nélkül távozott. Az eladó észrevette a lopást, ezért a nõt visszatartotta és telefonon értesítette a rendõrséget. A bejelentést követõen a helyszínre érkezõ rendõrök a 42 éves helyi lakost bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és elõállították a városi rendõrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták R. Mónikát, aki a bûncselekmény elkövetését elismerte. A terhelt az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság jármûvezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást egy férfival szemben. A berettyóújfalui rendõrök 2014. december 17-én 15 óra 49 perckor a 47. számú fõút 17. kilométerszelvényében megállítottak egy Derecske felõl Sáránd irányába közlekedõ BMW típusú személygépkocsit. Az igazoltatás során a járõrök megállapították, hogy a sofõr nem rendelkezik vezetõi engedéllyel, valamint õt a Berettyóújfalui Járásbíróság a közúti jármûvezetéstõl eltiltotta. A rendõrök a derecskei lakost elfogták és a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra elõállították, ahol meghallgatták, majd szabálysértési õrizetbe vették. A 25 éves férfi 72 órán belül bíróság elé áll.

A Debreceni Rendõrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást egy hatvani lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. december 17-én 18 óra 40 perc körüli idõben Debrecen, Csapó utcai áruház egyik üzletbõl ki akart menni egy férfi, azonban távozásakor az áruvédelmi kapu bejelzett. Az üzlet egyik alkalmazottja odament a férfihoz és megkérte, hogy menjen át újra az áruvédelmi kapun. A férfinak a táskájából aztán elõkerült egy pár cipõ, amellyel fizetés nélkül akart volna távozni, ezért õt a biztonsági õrök visszatartották és telefonon értesítették a rendõrséget. A helyszínre érkezõ járõrök elfogták és a városi rendõrkapitányságra elõállították a 24 éves hatvani lakost, akit a meghallgatását követõen szabálysértési õrizetbe vettek a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!