2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Századvég: a lakosság döntõ része egyetért a drogtesztekkelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-21 17:23:30
A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a lakosság döntõ része egyetért az önkéntes iskolai kábítószertesztek ötletével.

A cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felnõttkorú magyar lakosság körében ezer véletlenszerûen kiválasztott ember telefonos kérdõíves kutatás eredménye szerint a megkérdezettek közel kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a jelenlegi törvények túl megengedõek. Minden negyedik lakos érzi éppen megfelelõnek az aktuális szabályozást, és mindössze 5 százalék szerint túl szigorúak a törvények. A felmérés során kiderült az is, hogy a magyar társadalom jelentõs többsége (86 százaléka) továbbra is a könnyû drogok legalizálása ellen van.

A kutatás a Századvég szerint arra is rávilágított, hogy a lakosok többsége támogatja a kormány drogtesztekkel kapcsolatos elképzelését. A válaszadók 57 százaléka egyetértene azzal, ha önkéntesen, szülõi kérés alapján, a fiatalkorúak esetében lehetõvé tennék az iskolákban a drogtesztek végrehajtását. A mintába kerültek 40 százaléka ellenzi az ötletet. Még több támogatóra talált az a kormányzati javaslat, mely alapján bizonyos szakmák esetében kötelezõvé tennék a drogteszteket. A lakosok 61 százaléka támogatja ezt az elképzelést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!