2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nappal-éjjeli F1-futam Abu-DzabibanForrás: Index
Utolsó módosítás: 2009-10-29 17:27:50
Címkék: Sport, F1, Abu-Dzabi
A sivatagi pályáé a leghosszabb egyenes, 50 ezer fedett helye van, hotel és föld alatt is mennek a gépek.

Az idényzáró lesz az elsõ, amin világosban indulnak a kocsik, de sötétben érnek célba. A sivatagi F1-pálya sok mindenben elsõ.

Pénteken kezdõdik a nagydíj Abu-Dzabiban, a világ legmodernebb versenypályáján, ami több szempontból egyedülálló. A célegyenes alatt áthaladó boxutcáról már írtunk, de a pilóták az egyik tribün alá is bemehetnek, ha elvétik a féktávot.

 

Az F1 leghosszabb, 1,2 kilométeres egyenesének végén a bukótér nem túl nagy, a lehetõ legjobb helykihasználás érdekében a lelátó alá is benyúlik. A Yas Hotel hasonlóan helyezkedik el, a pályát keresztezi, alatta futnak a kocsik.

A futamra mind az ötvenezer jegy elkelt, a szervezõk büszkék, hogy az összes hely fedett, ilyennel eddig csak futballstadionokban találkozhattunk.

 

A hétvége legnagyobb látványossága vasárnap, helyi idõ szerint délután öt órakor kezdõdik: a futam világosban, a szürkület kezdetén rajtol, viszont sötétben ér véget, a reflektorokat menet közben kapcsolják be, ami nem csak az F1-et, de minden autós vagy motoros kategóriát tekintve egyedülálló.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!