2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Ostyaüzem RétságonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-21 18:13:54
A 30 embernek munkát adó üzemben mártott, mártatlan, díszített ostyákat és nápolyikat készítenek új technológiával, a fejlesztéssel az Urbán és Urbán Kft. a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált.

Összesen három és félmilliárd forintos beruházásban létesített ostyaüzemet Rétságon a dunakeszi székhelyû Urbán és Urbán Kft.; a cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált, a Nógrád megyei városban harminc embernek adnak munkát. Csúvár Csaba, az Urbán és Urbán Kft. kereskedelmi igazgatója a hétfõi megnyitón elmondta: a kétmilliárd forintos technológiai beruházáshoz 50 százalékos támogatási intenzitással 995,8 millió forintot nyert a társaság a Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán.

Az üzem vásárlása, a kivitelezés, az épület élelmiszer-ipari üzemmé történõ átalakítása, a gépek beüzemelése további másfél milliárd forintba került, ehhez a növekedési hitelprogram keretében kaptak egymilliárd forintot, a finanszírozás többi részét önerõbõl és banki hitelbõl oldották meg - tette hozzá. Az ostyaüzem a volt TDK-gyár területén mûködik Rétságon, ahol mártott, mártatlan, díszített ostyákat és nápolyikat készítenek új technológiával.

Az Urbán és Urbán Kft. Budakalászon indult családi vállalkozásként három évtizede, 2008 szeptemberétõl Dunakeszin is dolgoznak, a rétsági a cég harmadik telephelye. Csúvár Csaba közölte: Dunakeszin kekszet és ostyát is gyártanak, de a technológiák különválasztását tervezik úgy, hogy pár év múlva a dunakeszi üzemben csak kekszet, Rétságon pedig kizárólag ostyát gyártanak, illetve a budakeszi sajtos tallért gyártó üzemet januárban Rétságra költöztetik. Az Urbán és Urbán Kft. vállalatcsoportja száz embert alkalmaz, Rétságon harminc ember dolgozik.

A 6,5 milliárd forintos árbevételt elérõ cég 95 százalékban Magyarországon értékesíti termékeit. Negyven saját termékük mellett bérgyártásban is elõállítanak kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket. Éves szinten 6 ezer tonna édességet gyárt a kft., ebbõl mintegy 450 tonnát tesz ki a töltött ostya - közölte a kereskedelmi igazgató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!