2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Alacsonyan marad a diákhitel kamataForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-21 18:38:02
Stabilan alacsony marad diákhitel-konstrukció kamata - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.

A társaság a szabad felhasználású diákhitel1 aktuális kamatlábát 5,75 százalékban, a diákhitel2 kamatát pedig 7 százalékban határozta meg, a jövõ év január 1-je és június 30-a közötti idõszakra. Az utóbbi konstrukciónál az állami kamattámogatásnak köszönhetõen az ügyfelekre esõ rész továbbra is fix 2 százalék marad.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait változatlanul a pénz- és tõkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett.

A finanszírozáshoz szükséges külsõ forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektõl, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tõkepiacról szerzi - írták.

A közlemény szerint a forrásszerzés jelentõs eszközei az Európai Beruházási Bankkal kötött finanszírozási szerzõdések is, amelyek hosszú lejáratú források kedvezõ feltételekkel történõ igénybevételét teszik lehetõvé a Diákhitel Központ számára.

Kedvezõ forráslehetõséget jelent a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-vel frissen kötött, 5 év futamidejû, 50 milliárd forint keretösszegû hitelszerzõdés is - írta a társaság.

A diákhitel felvehetõ összegei változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel1 konstrukció esetében havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhetõ, míg a kizárólag képzési díjra fordítható diákhitel2 felvehetõ összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj - emlékeztetnek a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!