2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jövõre is nõ a közmunkások számaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-22 15:12:50
A költségvetési tervezet alapján havonta átlagosan 220 ezer fõ körül alakulhat az idei majdnem 200 ezer után - írja a Magyar Hírlap a BM számításaira hivatkozva.

A Belügyminisztérium számításai szerint a költségvetési tervezet alapján jövõre havonta átlagosan 220 ezer fõ körül alakulhat a közfoglalkoztatottak létszáma - írta a Magyar Hírlap hétfõn. A minisztérium a lappal azt közölte: a téli közfoglalkoztatás keretében decemberben mintegy 142 000, januárban 138 000, februárban pedig 134 000 ember munkavégzése biztosított. Az egyelõre tervezett létszámok jelentõsen meghaladják az elõzõ évi adatokat, ráadásul a számok tovább emelkednek egy több mint 28 000 fõs uniós projekt képzései révén.

A tárca szerint így az idei esztendõ tekintetében az éves foglalkoztatás tizenkét havi bontásban számolt havi átlagában megközelíti a kormányzati elvárás szerinti kétszázezer fõt - írta a lap. A legfeljebb 2015. február 28-ig tartó téli programok következõ évre áthúzódó pénzügyi kihatása huszonhárommilliárd forint, ezzel együtt az ide kapcsolódó, 2014. december 1. és 2015. március 31. között megvalósuló képzésekhez szükséges pénzügyi fedezet, több mint tízmilliárd forint is rendelkezésre áll - írták.

Hozzátették, hogy folytatódnak az országos közfoglalkoztatási programok, a kistérségi startmunka-mintaprogramok, a hosszabb idõtartamú közfoglalkoztatási programok, valamint az egyéb értékteremtõ mintaprogramok is. A minisztérium közlése szerint most jellemzõen azok a projektek mennek tovább, amelyek télen is végezhetõ tevékenységeket tartalmaznak. A jövõ évi büdzsé tervezetében a közfoglalkoztatási célok megvalósítására 270 milliárd forint szerepel, ez 40 milliárddal haladja meg az idei elõirányzatot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!