2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Átvették a betlehemi békelángot a magyarokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-22 15:35:42
Átvették a betlehemi békelángot a magyar cserkészek Bécsben. A lángot a következõ napokban több itthoni és kárpát-medencei magyar településre is elviszik. A hagyomány csaknem 30 évvel ezelõtt kezdõdött, amikor az ENSZ 1986-ot a béke évévé nyilvánította. A láng azóta az összetartozás, a biztonság és a szeretet jelképe lett.

Több száz cserkész érkezett a világ 20 országából Bécsbe a betlehemi békeláng ünnepélyes átadására. A lángot zarándokok hozták a betlehemi Születés Templomából és a hagyomány szerint a cserkészek viszik tovább saját hazájukba.

„Az a feladat, hogy minél több helyre eljusson. Tudok olyan vidékrõl, ahol a városnak az adventi koszorúját errõl a lángról gyújtják meg, de nyilván azt is tudom, fõleg a kis közösségekben, például az én gyülekezetemben, ahol otthon a családi otthonnak lesz a dísze” – mondta Buday Barnabás, a Magyar Cserkészszövetség elnöke.

A lángot a következõ napokban több itthoni és kárpát-medencei magyar településre is elviszik a cserkészek.

„Mi Váradig visszük a szövetség nevében. Mi vagyunk a szövetség hivatalos képviselõi idén a lángátadáson, és utána a szövetségtõl valaki eljön Váradra, és tovább viszi a lángot az egész országba, tulajdonképpen” – fogalmazott Jakabffy Csongor, a 94. sz. I. Rákóczi György cserkészcsapat parancsnoka.

A betlehemi békeláng hagyománya csaknem harminc évvel ezelõtt kezdõdött, amikor az ENSZ 1986-ot a béke évévé nyilvánította. A láng azóta az összetartozás, a biztonság, a kölcsönös bizalom és a szeretet jelképe lett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!