2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Idén sem lesz fehér a karácsonyForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-22 16:02:29
A legújabb elõrejelzések alapján idén sem lesz fehér a karácsony, sõt, december 24-én napközben akár 15 Celsius-fok is lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján pénteken.

A meteorológiai szolgálat jelezte, hogy a Pestszentlõrincen (a XVIII. kerületben) található mérõállomásuk adatai alapján az elmúlt 20 évben ötször fordult elõ, hogy volt néhány centiméter vastagságú hótakaró karácsony elsõ napján. A budai hegyekben ennél gyakrabban tette a hó hangulatossá az ünnepeket – fûzték hozzá.

A karácsony elõtti hétvégén hideg légtömeg tör be Közép-Európa fölé, ugyanakkor a hideggel száraz levegõ is érkezik, így jelentõs mennyiségû csapadék nem várható. Ennek ellenére még ekkor is 5-10 fok között alakul a csúcshõmérséklet. Ezután viszont ismét melegedés kezdõdik.

Várhatóan karácsonyig végig enyhe marad az idõ: az éjszakák az ország nagy részén fagymenetesek lesznek, nappal pedig 10 fok közelébe melegszik fel a levegõ. Szerdán, december 24-én a legmagasabb nappali hõmérséklet 9-15 fok között valószínû. Ezután várhatóan mérsékelt lehûlésre lehet számítani – írta a meteorológiai szolgálat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!