2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Nõi hajléktalanszálló nyílt BudapestenForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-23 15:57:07
Ötven hajléktalan nõnek ad lehetõséget élete újrakezdéséhez, és összesen 200 fõnek biztosít minden nap egy tál meleg ételt és nappali ellátást az a csaknem 75 millió forintból megvalósított, Új Kezdet Háza nevû nõi hajléktalanszálló, amelyet az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország saját finanszírozásból valósított meg Budapest VI. kerületében.

Az elsõsorban integráló szándékú program azért is kiemelt segítség a hajléktalan nõknek, mert országosan kevesebb hajléktalan intézmény van kifejezetten nõknek kialakítva. Az új, VI. kerületi intézmény hétfõi megnyitásával a téli krízis idõszak elõtt elkezdõdhet a helyek feltöltése - közölte a beruházás kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel. Az átmeneti szállót a novembertõl április végéig tartó krízis idõszakban 30-an veheti igénybe havi 15 000 forintért. A most nyíló intézmény komplex rehabilitációs központként mûködik majd: a népkonyhán naponta 200 adag meleg étel ingyenes kiosztására van lehetõség, amelyet az ott lakókon kívül a kerület rászorulói is igénybe vehetnek. A nappali melegedõben naponta hetvenöten tudnak tisztálkodni, mosni, szociális ügyeket intézni, pihenni, televíziót nézni és újságot olvasni.

A rehabilitációs részlegen kínált komplex rehabilitáció célja pedig a testi és lelki felépülés, a munkába visszakerülés, és az önálló élet megteremtéséhez és fenntartásához szükséges kompetenciák erõsítése. A szállóban a konyhák berendezését az Emberi Erõforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelõs Államtitkársága támogatásával alakította ki a szervezet. Az intézményben eltölthetõ három plusz két év alatt személyre szabott gondozási terv alapján próbálnak mindent megtenni a hozzájuk kerülõ emberek újraintegrációjáért. A késõbbi önálló élet megalapozásához pedig havonta kötelezõen minden lakónak el kell különítenie megtakarítást. Az Üdvhadsereg egy éve nyitotta meg hasonló elven mûködõ férfi hajléktalanszállóját a VIII. kerületi Dobozi utcában és az Új Kezdet Háza a hetedik szociális intézmény az országban, amelyet egyház a rászorulók szolgálatába állít.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!