2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Ünnepi mise nagyváradi vendégekkelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-23 16:37:23
Címkék: Bihari hírek
Vasárnap délelõtt a Nagyváradi Holdas templom egyházközössége Körösszegapátiban lépett fel.

Dr. Origen Sabau, a vendéglátók vezetõje köszöntötte Siluan atyát, a magyarországi ortodox egyházközségek püspökét, aki megjelent a karácsony elõtti ünnepi szertartáson. Nem volt mindennapi a körösszegapáti ortodox templomban a vasárnap délelõtti mise, mert az ilyenkor elhangzó énekeket a Nagyvárad központjában lévõ Holdas templom énekkara szolgáltatta Lazar Valentin kórusvezetõ karnagy vezetésével. A kórusban énekeltek Florina és Florin Hinsu Maris énekmûvészek is.

Siluan püspök, miután köszöntötte a megjelent híveket, a helyieket és a vendégeket, örömmel fejezte ki megelégedettségét, hogy egyre gyakoribb a két szomszédos egyház közössége között a látogatás, és közös miséken vesznek részt. Ez a határok átjárhatóságának köszönhetõ. Dicséretesnek mondta dr. Origen Sabau tisztelendõ közremûködését abban, hogy az egyházközségek tagjai barátkoznak egymással, és közös miséken vesznek részt.

Azt is elmondta a püspök, hogy jövõre, ha a vendégek ismét ellátogatnak Körösszegapátiba, meglepõ változásokat fognak tapasztalni, ami a templom és környékének a megújulását jelenti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!