2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Gyúrták a kolbásznak és a hurkának valótForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-23 17:21:15
Elõször rendezett a református egyház és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat kolbász- és hurkatöltõ versenyt.

A napokban megtartott eseményre négy, ötfõs romacsapat nevezett, amelyek tagjai nagy erõkkel gyúrták és gombócolták a finomságokat. Volt, aki a kevés paprikára esküdött, volt, aki a fokhagymát részesítette elõnyben.

Míg a kolbász sült, hagymás vért készítettek a dolgos asszonykezek, melyet a „gyúrós kezû” emberek jóízûen fogyasztottak. A késõi reggeli közben a hurka hozzávalói fõttek az üstben, majd a darálás után hozzáfogtak az összedolgozásához és töltéséhez. A hurka nem volt a versenyben, csak a kolbász, ezért az elkészített mennyiséget elosztották a versenyzõk között.
Zsûrizett a megyei elnök is

A nehéz feladatért, hogy kié lett a finomabb kolbász, a következõk voltak a felelõsek: az Országos Roma Önkormányzat Hajdú-Bihar Megyei elnöke, Balogh Miklós, Kun István alpolgármester, Simon Csaba, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Fecske Csaba tiszteletes.

Végül a nyertes Gombos Csaba és csapata lett, a második helyen Rézmûves Józsefék kolbásza foglalt helyet, a harmadik helyre Mezei Katalin csapatának munkája ért be, míg a negyedik helyen Szilágyi Gyõzõék kolbásza állt. Az elsõ helyezettnek felajánlotta Simon Csaba, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, hogy a tavasszal megrendezendõ Gasztro-napon – ahol régi, hagyományos ételek készítése lesz a feladat – fõvédnök lehet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!