2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Lemondott az ORTT elnöke!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-30 15:17:55
Lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségérõl és testületi tagságáról Majtényi László.

19.01: Majtényi november 30-ig lesz hivatalban

 

Lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségérõl és testületi tagságáról Majtényi László - erõsítették meg a Független Hírügynökségnek az ORTT-ben. Berényi Diána, a testület sajtóreferense elmondta, az elnök november 30-i hatállyal távozik az ORTT élérõl.

 

A Független Hírügynökség más forrásból származó, meg nem erõsített információi szerint Majtényi a rádiófrekvenciákkal kapcsolatban született döntés miatt mondott le a posztjáról. Az ORTT új elnökét a köztársasági elnök és a miniszterelnök közösen jelöli. Az Országgyûlésben kétharmados többségre van szükség ahhoz, hogy a jelöltet megválasszák. A döntésig az ORTT-nek nincs elnöke, így a testület határozatképtelen - mondta Berényi Diána.

18.50:  LEMONDOTT AZ ORTT ELNÖKE - A Fidesz szerint idõszerû volt Majtényi lemondása

 

"Idõszerû volt" - így kommentálta Majtényi László lemondását Szalay Annamária, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) fideszes tagja csütörtök este a Független Hírügynökségnek.

18.20:Sólyom László szerint sajnálatos, ha a frekvenciapályázatra a pártpolitikai alkuk gyanúja vetülhet

 

Sólyom László sajnálattal, az indokokat megértve tudomásul vette Majtényi László lemondását. A köztársasági elnök szerint, ahogy a sajtószabadságot veszélyeztette, hogy pályázat nélkül, törvénnyel hosszabbították volna meg az országos kereskedelmi rádiók frekvenciahasználatát, úgy az is sajnálatos, ha egy frekvenciapályázatra a pártpolitikai alkuk gyanúja vetülhet - áll a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Független Hírügynökségnek eljuttatott csütörtöki közleményében. A köztársasági elnök csütörtökön hivatalában fogadta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) távozó elnökét, aki személyesen adta át lemondólevelét, és megbeszélésükön ismertette döntése indokait is. Sólyom László tudomásul vette Majtényi László lemondását.

Az Országgyûlés tavaly márciusban választotta Majtényi Lászlót az ORTT elnökévé. Majtényi László 1950. november 30-án született Budapesten. 1990 és 1995 között az Alkotmánybíróság tanácsadója, fõtanácsadója, majd 1995-tõl 2001-ig adatvédelmi biztos volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!