2024. április 19. Péntek, Emma.
 
25 év rock n roll a Fõnix Csarnokban - Itt a Tankcsapda-jubileum végeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-28 18:28:21
Idén jubilált a Tankcsapda, a 2014-es év mégsem a nosztalgiáról szólt. Az új album négyszeres platina, az idei több mint hatvan koncertbõl negyven már a kapunyitás elõtt teltházas volt, az ország legnagyobb nyári rendezvényein pedig több mint 200 ezren látták Lukács Laciékat.

Nincs ma Magyarországon ehhez fogható zenei karrier, ráadásul úgy nincs, hogy jelen esetben aktív zenészekrõl, zenekarról beszélünk, akiknek soha nem volt újjáalakulása, búcsúkoncertje, vagy több éves szünet a pályafutása alatt.

A Tankcsapda sikere ennyi év után is töretlen, tavasszal 11 ország 19 városát utazták körbe, majd nyáron nagyszabású jubileumi fesztiválkoncerteket adtak. Az ’Urai vagyunk a helyzetnek’ címû új albumot nagy várakozás elõzte meg, a fogadtatás pedig annyira kiemelkedõen pozitív volt, hogy nem egészen egy hónap alatt elérte a négyszeres platinalemez státuszt. Októbertõl december 27-ig 30 koncertet adtak, ismét több külföldi várost érintve. A leghosszabb hétvégén 5400 kilométert utaztak, ezen a Debrecen-Párizs vonalon még futotta az energiájukból egy rotterdami és brüsszeli koncertre is. Az év végi koncertsorozat záró állomása a Fõnix Csarnokban lesz. Itt búcsúznak holnap 2014-tõl, és az elmúlt 25 évtõl.


„Az idei Fõnix Csarnok koncert abból a szempontból mindenképpen egy különleges buli lesz, hogy ezen a helyen 10 évvel ezelõtt készült elõször és utoljára koncert DVD. - mondta Lukács Laci. Most ezt tíz évvel késõbb megismételjük, azaz ebben az évben szintén rögzítjük az egész fõnixes koncertet. Ezt a mostani koncertet egy elég komoly technikával, elég komoly stábbal rögzítjük majd, és terveink szerint valamikor a jövõ év elsõ felében tavasz derekán meg is jelenik. De nem csak emiatt lesz érdekes a december 27-e, sokkal inkább azért mert igyekszünk egy olyan színpadképpel és koncert mûsorral elõrukkolni ami méltó a zenekar 25 éves jubileumához. Ez lesz ennek a bizonyos 25 éves szezonnak a záró bulija, és mivel hazai pályán vagyunk, számunkra is az év legfontosabbnak nevezhetõ koncertje lesz.”

A Fõnix este hatkor nyitja kapuit. Magyarország legnépszerûbb rock zenekara elõtt 19 órától fellép a Phoenix RT, míg nyolc elõtt pár perccel az eredeti felállásában érkezõ Sex Action.
DECEMBER 27. -  DEBRECEN-FÕNIX CSARNOK
Kapunyitás: 18.00
19.00 Fõnix RT
19.50 Sex Action
21.15 Tankcsapda

Jegyárak elõvételben:

KÜZDÕTÉR: 4699 Ft
LELÁTÓ: 5699 Ft

Jegyek a MOL- kutakon és a Fõnix Csarnok jegypénztárában. Online jegyértékesítés: www.ticketportal.hu

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!