2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A jövõ héten már mínusz 15 fok is lehetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-28 19:35:48
A következõ napokban is több helyen megerõsödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehûlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Hétfõn néhány órára országszerte kisüt a nap, de több helyen futó hózáporok lehetnek, helyenként heves havazás is elõfordulhat. Fõleg a Mátra-Szeged vonal mentén, és a délnyugati határvidéken mérsékeltebb lesz a légmozgás, de másutt még mindig gyakran erõs, fõleg a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A Dunántúlon és az Alföld déli részein továbbra is kiterjedt hófúvás várható. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hõmérséklet mínusz 1 fok körül valószínû.

Kedden szórványosan alakul ki hózápor, néhol intenzív havazás is lehet. A Dunántúlon többfelé erõs lesz a szél, ezért arrafelé további hófúvások is kialakulnak. A minimumhõmérséklet általában mínusz 10 és mínusz fok között valószínû, de a vastag hóval borított, szélvédett tájakon ennél hidegebb várható. A nappali maximumok várhatóan mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakulnak.

Szerdán, az év utolsó napján túlnyomóan derült, napos idõre lehet számítani. A szél megélénkülhet, de csapadék nem valószínû. A leghidegebb órákban mínusz 13 és mínusz 8 fok között alakul a hõmérséklet, de a vastag hóval borított, szélcsendes tájakon mínusz 15 fok alá is hûlhet a levegõ. Nappal mínusz 6 és mínusz 2 fok közé melegedhet a levegõ.

Újév napján, csütörtökön többnyire gyengén felhõs, napos idõre lehet számítani, csapadék nem valószínû. A legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 8, a legmagasabb hõmérséklet mínusz 5 és mínusz 1 fok között alakul.

Pénteken estig nem várható csapadék nem valószínû. A leghidegebb órákban általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között, nappal mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hõmérséklet.

Szombaton szórványosan valószínû esõ, ónos esõ, havas esõ, havazás. Emellett többfelé megerõsödik a szél is. A legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Vasárnap néhány órára a nap is kisüthet, de szórványosan hózápor is lehet. Ismét többfelé megerõsödik a szél. A minimumhõmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínû. Nappal mínusz 1 és plusz 4 fok közé melegszik a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!