2024. április 24. Szerda, György.
 
Hajdú-Biharban is fokozottan figyelnek az idõsekreForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-01 13:27:04
Az igazi hideg idõ beköszöntével különösen fontos a külterületeken élõkre való nagyobb odafigyelés. A rendõrök 2014. december 31-én a társszervekkel közösen ismét ellenõrzéseket tartottak a külterületeken.

Megyeszerte kiemelt figyelmet fordítanak a hajdú-bihari rendõrök, a nehezen megközelíthetõ külterületeken, tanyákon élõkre – különösen az idõs, egyedül élõ emberekre –, akik a hideg idõben fokozott veszélynek vannak kitéve.

A rendõrök folyamatosan és visszatérõen ellenõrzik azokat a külterületi helyeket, ahol egyedülálló, vagy idõs emberek élnek. A rendõrök azt vizsgálják, hogy az ott élõk biztonsággal el tudják e látni magukat és koruk, egészségi állapotuk, vagy vagyoni helyzetük miatt megfelelõen be tudják-e fûteni a lakásukat.

A rendõrök az ellenõrzések során arról érdeklõdnek az ott lakóktól, hogy van-e bármire szükségük, rendelkeznek-e megfelelõ mennyiségû tüzelõvel és ismerik-e a központi segélyhívó számokat.

Amennyiben az ellenõrzések során a rendõrök segítséget igénylõ személlyel találkoznak, akkor megteszik a velük kapcsolatban álló helyi önkormányzat, szociális ellátást biztosító intézmények felé a szükséges jelzéseket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság a hideg idõjárásra tekintettel kéri a lakosságot, hogy amennyiben hideg, fûtetlen lakásban élõ, beteg, idõs, vagy egyéb okból segítségre szoruló személyrõl tudnak, vagy olyanról, aki más körülmények miatt nem tudja lakása fûthetõségét megoldani, hívják a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, illetve szükség esetén értesítsék a mentõszolgálatot a 104-es telefonszámon.

Tegyünk közösen azért, hogy senki ne legyen a hideg idõ áldozata!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!