2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Fokozottan védett madarat lõttek ki ZsákánálForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-01 13:35:25
A berettyóújfalui rendõrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki kilõtt egy felé repülõ, fokozottan védett túzokot Zsáka külterületén.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy vadásztársaság 2014. december 27-én, Zsáka külterületén társas vadászatot szervezett. A vadászat közben egy férfi a nála lévõ sörétes fegyverével kilõtt egy fiatal túzok kakast, mely az õ irányába repült. Errõl késõbb egy állampolgár szólt a helyi természetvédelmi õrnek, aki tájékoztatta a területileg illetékes nemzeti park vezetõjét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a nemzeti park vezetõje 2014. december 30-án 13 óra 20 perckor telefonon értesítette az esetrõl.

A rendõrök a bejelentést követõen adatgyûjtést és tanúkutatást végeztek, melynek eredményeként a vadászatot szervezõ társaság fagyasztókamrájában megtalálták és lefoglalták a túzokot.

A bûncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi még aznap önként megjelent a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságon. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 22 éves A. Ákost, aki a bûncselekmény elkövetését elismerte. A darvasi lakos a megalapozott gyanú szerint Zsáka külterületén, vadászat közben lõtte ki a fokozottan védett madarat.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság a terhelttel szemben – szabadlábon hagyása mellett – természetkárosítás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!