2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az év elsõ hétvégéjén némileg enyhül a hidegForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-02 11:29:51
Az év elsõ hétvégéjén némileg enyhül a hideg: néhol éjszaka sem csökken fagypont alá a hõmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, s a szél is megerõsödik, helyenként viharossá fokozódik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Pénteken jellemzõen erõsen felhõs vagy borult lesz az ég. Napközben északkeleten szállingózhat a hó, késõ délutántól viszont északnyugat felõl egyre több várható csapadék: északkeleten hó, északnyugaton esõ, az átmeneti zónában ónos esõ, fagyott esõ valószínû. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínû. A legmagasabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, északnyugaton lesz enyhébb az idõ, ahol este még 1-2 fokot átmenetileg tovább emelkedhet a hõmérséklet.

Szombat délután sokfelé beborul az ég, késõ este északon már esõ, havas esõ, északkeleten havazás várható. A minimumhõmérséklet mínusz 6 és 0 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 0 és plusz 5 fok között alakulnak.

Vasárnap délelõtt még több helyen lehet hó, havas esõ, majd délutántól hózápor, esetleg "hózivatar" is kialakulhat. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hõmérséklet.

Napközben 0 és plusz 5 fok közé melegszik a levegõ - olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!