2024. április 24. Szerda, György.
 
Ónos esõre és havazásra figyelmeztet a meteorológiaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-02 12:26:31
Több megyére és a fõvárosra az ónos esõ, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás veszélye miatt adott ki elsõfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzésében azt írták: csütörtökön a késõ esti, éjjeli órákig fõként az ország déli felében még kialakulhat kisebb havazás, északnyugaton gyenge ónos esõ, északon fagyott esõ. Pénteken északkeleten fagyott esõ, fõként Szabolcs-Szatmár megyében havazás várható, öt centiméternyi friss hó is hullhat. Az Észak-Alföldön, illetve a Dél-Alföld egyes részein a délutáni órákban ónos esõre lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat az ónos esõ miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki figyelmeztetést.
Az elõrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínû. A legmagasabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, északnyugaton lesz enyhébb az idõ, ahol este még 1-2 fokot átmenetileg tovább emelkedhet a hõmérséklet. A hétvégén némileg enyhül az elmúlt napokban tapasztalt rendkívüli hideg: lesz, ahol éjszaka sem csökken fagypont alá a hõmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, és a szél is megerõsödik, helyenként viharossá fokozódik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!