2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az ország keleti felében gyenge ónos esõre, havazásra figyelmeztetnekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-04 12:28:26
Már sehol sincs érvényben másodfokú riasztás, de több keleti megyében még szombaton is várható gyenge ónos esõ. Négy megyére a havazás miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Péntek este az ország középsõ és keleti területein több megyében még másodfokú riasztásokat adtak ki a tartós ónos esõ miatt. Ezeket az éjszaka folyamán valamennyi helyen visszavonták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint az ónos esõ veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben, de már csak elsõfokú figyelmeztetés.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szombat estétõl észak felõl újabb csapadékzóna érkezik. A Gyõr-Békéscsaba sávtól északkeletre inkább havas esõ, majd havazás várható, ettõl délnyugatra jellemzõen esõ, havas esõ, esetleg ónos esõ valószínû. Szombat éjfélig általában maximum 6 centiméternyi friss hó hullhat, de a havazás a vasárnapra virradóra is folytatódik.

Szombaton a legmagasabb nappali hõmérséklet általában plusz 2-6 Celsius fok között alakul. Késõ estére mínusz 2 és plusz 3 fok közé hûl le a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!