2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Árokba csúszott autókhoz riasztották a hajdúsági tûzoltókatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-04 12:35:58
Tizenegy segélyhívás érkezett megyei fõügyeletünkre az elmúlt 24 órában. Három tûzeset és hét mûszaki mentés adott feladatot a tûzoltóegységeknek, egy esetben pedig téves volt a jelzés.

A tegnap este, megyénket is elérõ ónos esõ miatt négy baleset történt Hajdú-Biharban árokba csúszott autókhoz riasztották a tûzoltókat. Kora este Hajdúböszörmény-Pródnál, alig egy óra múlva pedig Hajdúnánás közelében csúszott meg egy személygépkocsi. A két jármûben utazó öt ember sértetlenül szállt ki a jármûvekbõl, a helyi egységek kivontatták az árokból mindkét autót.

Nem sokkal késõbb Egyeknél is történt két baleset. Este nyolc óra körül, egy Telekháza irányába tartó személygépkocsi fordult keresztbe az úton, veszélyeztetve ezzel a közúti forgalmat. Személyi sérülés itt sem történt, az egyeki önkormányzati tûzoltók segédkeztek a mûszaki mentésben. Késõ este pedig a település külterületén csúszott árokba egy autó. A helyi tûzoltók kivontatták a jármûvet, a két utas nem sérült meg, így folytatták útjukat.

Ezen kívül két kéménytûzhöz is kellett vonulni. Kora délután Hajdúdorogon, a Tokaji utcában izzott a korom egy családi ház kéményében, amit a hajdúnánási hivatásos tûzoltók drótkötél és kéziszerszámok segítségével tisztítottak meg a parázsló részektõl. Esztáron a Petõfi utcában pedig egy lakóház hat négyzetméteres kazánházának kéménye gyulladt ki. A létavértesi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tûzoltók itt is eltávolították az izzó részeket, és megtiltották a kémény használatát.

A kéménytüzek mellett sajnos szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos segélyhívás is érkezett megyei fõügyeletünkre. Az esti órákban Nyírábrányba, a Budaábrányi utcába riasztották a nyíradonyi õrs tûzoltóit. A 100 négyzetméteres családi házban a szén-monoxid érzékelõ bejelzett, és az ott lakó két személy rosszullétre panaszkodott. A tûzoltók átszellõztették az épületet, a gázszolgáltató szakemberei pedig kizárták a lakást a szolgáltatásból. A mentõszolgálat kórházba szállította a két embert.

Debrecenben is bejelzett a szén-monoxid érzékelõ egy Csapó utcai lakásban késõ este. Az ott lakó idõs hölgy fejfájásra és rosszullétre panaszkodott. A kiérkezõ városi tûzoltók azonnal megkezdték a lakás átszellõztetését, és méréseket végeztek, de veszélyes anyag koncentrációt a mûszerek nem mutattak. A gázszolgáltató szakemberei megállapították, hogy a gáztûzhely hibája miatt volt gázszivárgás, így annak további használatát megtiltották. A mentõszolgálat az idõs hölgyet kórházba szállította.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!