2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tûzesetek és mûszaki mentések az év elejénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-04 13:24:35
Szorult helyzetbe került emberekhez siettek a katasztrófavédelem munkatársai a napokban.

Szellõzõaknába esett egy nõ december 31-én a hajnali órákban Debrecenben, a Segner téren. A városi tûzoltók dugólétra és mentõkötél segítségével szabadították ki a bajba jutott hölgyet. Ezt követõen liftbe szorult embereket mentettek a Csapó utcán kora délután, majd egy Bethlen utcai társasház negyedik emeletérõl kiesett nõi táskát szedtek le a fáról, melyben készpénz és személyes papírok voltak.
Szemét és fa égett

A január elsõ hajdú-bihari riasztása egy tûzesethez történt – Püspökladányban egy Hajnal utcai családi ház udvarán, körülbelül öt négyzetméteren, fahulladék gyulladt meg. Nem sokkal késõbb Debrecenben is tûz ütött ki egy Kandia utcai parkolóban, ahol szemét és kidobott berendezési tárgyak égtek. A városi egység egy vízsugárral rövid idõn belül megszüntette a veszélyhelyzetet.

Kora reggel Balmazújvároson is felcsaptak a lángok. Egy Batthyány utcai lakóház 60 négyzetméteres melléképületében keletkezett tûz. Az épület 15 négyzetméteres garázsa égett, és a tûz átterjedt a tetõszerkezetre is. A helyi önkormányzati, valamint a hajdúszoboszlói és hajdúböszörményi hivatásos tûzoltók három vízsugárral végezték az oltást. Az egységek kiérkezésére az ottlakók két 11,5 kilogrammos gázpalackot kihoztak az épületbõl. Személyi sérülés nem történt, de jelentõs anyagi kár keletkezett.

A debreceni tûzoltókat a megyeszékhelyen, a Sás utcában árokba borult személygépkocsihoz riasztották. A balesetben senki sem sérült meg, a kiérkezõ egység a gépjármû áramtalanítását végezte el – tájékoztatott a katasztrófavédelem illetékese, Kelemen-Madai Petra tûzoltó hadnagy.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!