2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jegyzet: A bevétel erõsíti a szabálytForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-05 10:16:02
Olyan évkezdetre nem emlékszem, amióta a homokóra csak pereg, pereg, pereg, hogy drasztikus árcsökkenési hullám zúdult volna a honra. Nem csak a hon alja háborog, midõn emelkednek a tételek, elvégre senkinek sem hálás feladat könnyíteni bukszája vastagságán. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Így tehát az új esztendõ nyitánya egyenlõ a tarifa növelésével, a fizetési nóvummal, mely a nyúzás, a lehúzás, a sarc szinonimája. Természetes reakció az ellenkezés, a háborgás, holott minden rosszban van valami jó.

Matricákban bõvelkedõ új esztendõt eddig még nem kívántunk össznépileg, lám, ez is hungarikum lett. A speciális levonók elszaporodása közben levonjuk a konzekvenciát: a bevétel erõsíti a szabályt. A kasszasiker immár folyamatosan tetten érhetõ, miközben a protestálók nagy ívben tesznek rá. Még egy lapáttal. Szívlapáttal. Mert szívügyük az ágálás.

Ad abszurdum még az is megesik, hogy a megyematricával jobban jár, aki éves bérlettel közlekedett egy fix útvonalon (például Nyíregyházától Budapestig), mostantól pedig kevesebbet kell kipengetnie. Az viszont kétségkívül szívbemarkoló, hogy a ferihegyi repülõtérre menet is plusz fizetséget igényel. Nem csak a Liszt-érzékenyek hüledeznek. Persze logikus: repül az idõ, az idõ pénz, ergo aki repül, az pénz...

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!