2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Egyszerûbben lehet befizetni a csekkeketForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-06 17:49:07
Januártól QR kódot kapnak a csekkek, így otthonról pillanatok alatt be lehet õket fizetni. Könnyebb lesz ezentúl a szelektív hulladékgyûjtés is.

Az idei évtõl kényelmesebb lesz befizetni a csekkeket. Januártól minden csekket QR kóddal látnak el, így okostelefonos alkalmazással akár otthonról is, pár pillanat alatt be lehet õket fizetni.

Az új év elsõ napjától kezdve könnyebb lesz a szelektív hulladékgyûjtés is. A szolgáltatóknak ugyanis már a háztól kell elszállítaniuk a különválogatott szemetet. A gyûjtõszigeteket ezentúl csak olyan helyeken lehet majd használni, ahol az elszállítás nem megoldható.

Az új év elsõ napján indul az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszer. A fuvarozóknak ezentúl minden, a szállítmányozással kapcsolatos adatot rögzíteniük kell a rendszerben – ezzel az áfacsalásokat akarják visszaszorítani.

A gazdaság fehérítését szolgálja a kedvezményes áfakulcs kiterjesztése a sertés mellett más állatok értékesítésére is. Angyal József okleveles adószakértõ a Krónikában elmondta: öt százalékra csökken bizonyos nagytestû állatok köztes terméke - például a fél marha.

Januártól bõvül a termékdíj. Az egyéb vegyipari termékek – mint a szappan vagy a mosószer – mellett az irodai papírok és a mûvirágok is díjkötelessé válnak.

2015-tõl szigorúbb szabályok vonatkoznak az autóbontókra is. Eddig csak a bontott gépjármûvekrõl kellett nyilvántartást vezetni, január elsejétõl azonban minden alkatrészt külön kell dokumentálni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!