2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Hosszú hétvégék: ezekkel a napokkal számolhat 2015-benForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-06 17:57:22
2015-ben a péntekre vagy hétfõre esõ ünnepnapokkal együtt, összesen hét hosszú hétvégével számolhatunk. Már most érdemes elkezdeni a tervezgetést, hogyan töltjük majd a szabadidõnket, javasolta a szakember.

A kormány már nyáron nyilvánosságra hozta a 2015-ös hosszú hétvégék listáját, ezt a nemzetgazdasági miniszteri rendelet szabályozza.

Az év második napján már kapunk is egy pénteki, extra pihenõnapot, így a 2015-ös év egy négynapos hosszú hétvégével kezdõdik. Cserébe január 17-én, szombaton dolgozzuk le a 2-át.

Március 15-e és november elseje idén vasárnapra esik, így ezekhez az ünnepekhez nem jár majd hosszú hétvége.

Április elején három napos ünnep lesz a húsvéti hétvége, de május 24-25-re, a pünkösdi hétvégére is érdemes lesz idõben programot tervezni.

Augusztus 20-a miatt ismét munkanap áthelyezésre kerül sor. Augusztus 21-e, péntek pihenõnap lesz, így négynapos hosszú hétvégével tervezhetünk. A 21-i munkanapot augusztus 8-án, szombaton kell ledolgozni a rendelet szerint.

Október 23-a szintén péntekre esik, így ez a hétvége is háromnapos lesz.

December 24-e, csütörtök szintén szabadnap lesz, a karácsonyi ünnepek tehát négynaposra nyúlnak. Cserébe viszont december 12-e lesz a munkanap.

A 2016-os évünk is hosszú hétvégével indul majd.

Így már most elõvehetjük a valóságos vagy virtuális naptárunkat, és elkezdhetjük megtervezni a szabadidõnket, javasolta Kalmár Mária életvezetési coach és stílustanácsadó a Kossuth Rádió Ünnep reggelén címû mûsorában. Az is lehet egy újévi fogadalom, hogy jobban megtervezzük az idei évünket, tette hozzá. Mindenkinek érdemes saját módszereket kidolgoznia arra, hogy megfogja és uralja a saját idejét, tanácsolta a szakember, aki szerint ebben segít, ha jegyzeteket készítünk, naptárt vezetünk, a teendõinket rövid és hosszú távra is rendszerezzük. A technika adta, modern eszközöket is bevethetjük a hatékony idõgazdálkodás érdekében, javasolta az életvezetési szakember. Kalmár Mária szerint, amikor valamilyen tennivaló az eszünkbe jut, azonnal írjuk fel, és ha elvégeztük, húzzuk le a listáról. A teendõk elvégzését pedig nem érdemes halogatni, a következõ napra, vagy hétre tologatni, tette hozzá a szakember.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!