2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Vasárnapi pihenõnap - NGM: nem lehet kiszállítani vasárnap az online rendelt árutForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-07 18:17:59
Bár az ügyfelek online megrendelhetik a számukra szükséges termékeket, azok kiszállítása 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg - erõsítette meg az MTI érdeklõdésére kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tárca ezt azzal indokolta, hogy a kiskereskedelmi szektorban történõ vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény hatálya kiskereskedelmi tevékenységre terjed ki, függetlenül attól, hogy e tevékenységet állandó jelleggel vagy esetenként, állandó vagy idõszakonként változó helyszínen folytatják.

A tárca MTI-hez eljuttatott válaszában kifejtette: a törvény hatálya kiterjed az online áruházak nyitva tartására is, miszerint az üzletek kiskereskedelmi napokon 6 óra és 22 óra között tarthatnak nyitva, vasárnap és munkaszüneti napokon pedig zárva tartanak.

"A kiskereskedelmi tevékenység alatt pedig termékek forgalmazását és az ezzel közvetlenül összefüggõ szolgáltatások nyújtását kell érteni, mint például az áru összekészítése vagy kiszállítása" - írja az NGM. Hozzáfûzik: a törvény a kivételek körében sem határozza meg az online rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységet. Azonban ebbe a fogalomba nem lehet beleérteni a rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmi tevékenység megvalósuláshoz szükséges szállítást, amely ahhoz szükséges, hogy az üzlet a nyitva tartási idõben mûködni tudjon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!