2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Építményadó fizetésére figyelmeztet az önkormányzatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-08 17:13:48
A Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztálya felhívja az adózók figyelmét, hogy Debrecen illetékességi területén építményadó fizetési kötelezettség terheli a lakás és nem lakás céljára szolgáló épületeket – a magánszemélyek tulajdonában álló lakások kivételével.

Az adókötelezettség a használatba vételi vagy a fennmaradási engedély jogerõre emelkedését, illetõleg a tulajdonszerzést követõ év elsõ napján keletkezik. Minden egyéb, az adókötelezettséget érintõ változást a következõ év elsõ napjától kell figyelembe venni. Az adókötelezettség keletkezésével, változásával kapcsolatos bejelentéseket 15 napon belül kell megtenni.

Mindezek alapján a 2014-ben bekövetkezett változásokat 2015. január 15-ig lehet szankció nélkül bejelenteni az erre a célra rendszeresített bevallási nyomtatványon, amely letölthetõ a www.debrecen.hu honlapról, illetve beszerezhetõ az Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) ügyfélszolgálatán.

Az építményadó mértéke 750 Ft/m2 – a gépjármûtároló (garázs) kivételével, amely után 500 Ft/m2 adót kell fizetni. Az adókötelezettséget két részletben kell teljesíteni, amelybõl az elsõ részletet 2015. március 16-ig kell megfizetni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!