2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Firenzében a LokiForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-04 15:50:46
Bár a helyi szurkolók szerint biztosan a vendéglátók nyernek majd, ebben némileg gátolhatja õket az a tény, hogy az egyik legnagyobb firenzei tehetségnek kikiáltott Sztevan Jovetics sérüléssel bajlódik és egyelõre kérdéses a játéka.

Majd két és fél órás repülõút után landolt Firenzében az a gép, amelyen a DVSC-TEVA játékosai utaztak a szerdai, Fiorentina elleni Bajnokok Ligája-mérkõzésre.

 

A debreceni futballistákat ragyogó napsütés és igazán festõi látvány fogadta, most a saját szemükkel is meggyõzõdhettek arról, amirõl korábban is hallhattak: nevezetesen, hogy Toszkána gyönyörû.

Bár a helyi szurkolók szerint biztosan a vendéglátók nyernek majd, ebben némileg gátolhatja õket az a tény, hogy az egyik legnagyobb firenzei tehetségnek kikiáltott Sztevan Jovetics sérüléssel bajlódik és egyelõre kérdéses a játéka. A húsz esztendõs montenegrói focistának a lábujja rakoncátlankodik.

A szállás elfoglalása után ebéd, majd csendes pihenõ szerepelt a hajdúságiak programjában, a kétórányi relaxálás után uzsonnához ültek a lokisták, akik egy nappal a találkozó elõtt nyugodtnak és jókedvûnek tûntek.

Este az ilyenkor megszokott teendõk várnak a csapatra: negyed hétkor Herczeg András tart sajtótájékoztatót, hét órától pedig a meccs helyszínén, az Artemio Franchi Stadionban tartanak edzést a hajdúságiak.

 

Szoros meccset akarnak játszani


Herczeg András és Czvitkovics sem zárta ki a Loki pontszerzésének lehetõségét.

 

A szállás elfoglalása után ebéd, majd csendes pihenõ szerepelt a hajdúságiak programjában, a kétórányi relaxálás után uzsonnához ültek a lokisták, akik egy nappal a találkozó elõtt nyugodtnak és jókedvûnek tûntek.

Este az ilyenkor megszokott teendõk várnak a csapatra: negyed hétkor Herczeg András és Czvitkovics Péter tartott sajtótájékoztatót, ezt követõen pedig a meccs helyszínén, az Artemio Franchi Stadionban gyakoroltak a hajdúságiak.

- Az elsõ, budapesti mérkõzésünkön remekül produkált a csapatom – emlékezett vissza Herczeg a két héttel ezelõtti összecsapásra az újságírók kérdésére, - sajnos azonban pont nélkül maradtunk és ez mérhetetlen csalódással töltötte el a játékosainkat. Amikor bekerültünk a csoportkörbe, tudtuk, hogy nagy csapatokkal találjuk szembe magunkat, akik ellen nem sok sanszunk adódik a pontszerzésre.

Ennek ellenére a szerdai találkozón sem lehet más a célunk, mint emelt fõvel elhagyni a Fiorentina stadionját. Mindent meg fogunk tenni, hogy szoros meccset tudjunk játszani, bízom abban: ebben a pontszerzés is benne lehet. A védelem összeállításában Mészáros Norbert hiánya okoz fejtörést, õ biztosan nem állhat a rendelkezésünkre – fejezte be borúsan a tréner.


Cicó tapsot kapott

A Loki középpályása, Czvitkovics Péter is arról beszélt, hogy nagyon sokat megadna azért, ha végre sikerülne a pontszerzés. – Mindegy, ki talál a firenzeiek kapujába, a lényeg, hogy nem maradjunk pont nélkül. Ez bátor és fegyelmezett futballal összejöhet – nyilatkozta Cicó, akit az olasz újságírók – miután megtudták, hogy az elsõ debreceni BL-gólért járó egymillió forintot a rákos gyermekek gyógyítására ajánlotta fel – spontán megtapsoltak a sajtótájékoztatón.

 

Pantics véd a Fiorentina ellen


Szakadó esõre ébredt Firenze városa a Fiorentina-Loki meccs reggelén, a tegnapi verõfényes, 16 fokos „tavaszt” szerdára komor õsz váltotta fel.

 

A Hilton Garden Innben elszállásolt DVSC-TEVA a bõséges reggeli után a belváros felé vette volna az irányt, de a helyi nevezetességek megtekintését ezúttal az idõjárás meghiúsította, helyette az Iggigli nevû bevásárló központ lett az úticél.

Kevéssel fél egy elõtt érkezett vissza a társaság a hotelbe és rövid taktikai megbeszélés vette kezdetét. Ennek során fény derült a debreceniek esti összeállítására: Pantics – Bodnár, Komlósi, Szélesi,Fodor – Czvitkovics, Varga, Ramos, Leandro – Rudolf, Laczkó.

- Az utóbbi idõben sok gólt kapó és emiatt önbizalmát vesztõ Polekszicset most is Pantics helyettesíti majd a kapuban – nyilatkozta Herczeg András klubmenedzser. – A szerb kapuvédõ jó teljesítményt nyújtott az Újpest ellen is, úgy vélem most is megérdemli a bizalmat. Kiss Zoli rúgást kapott a lábára, ezért most pihentetjük, csak úgy, mint Coulibalyt, akin pedig a fáradtság jeleit véltük felfedezni az utóbbi idõben – indokolt a tréner.

A csapatkapitány Kiss Zoltán helyett Leandro viseli majd a karszalagot.

A Loki az ebédet követõen pihenõre vonul, majd az uzsonnát követõen, 18.30-kor indul el az Artemio Franchi Stadionba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!