2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Fokozottan óvjuk télen is a babák bõrét!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-12 16:17:13
Az egészséges, szép bõrt gyakran hasonlítják a babák bõréhez, ami csak akkor marad finom, puha, ha a szülõk odafigyelnek a helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik bõrt.

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának tanácsaiból megtudhatjuk, hogyan vigyázzunk rá.

Az immunitás megõrzésének szempontjából fontos, hogy a hideg ellenére is napi legalább fél-egy órát tartózkodjunk a szabad levegõn. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a bõrápolás belülrõl kezdõdik, sok folyadékkal, megfelelõ mennyiségû vitaminnal gondoskodhatunk a kicsik bõrének védelmérõl.

Minden babának testsúlykilogrammonként 150 ml folyadékra van szüksége naponta. Természetesen ez hat hónapos korig anyatejbõl illetve tápszerbõl fedezendõ. Egyéves koráig a baba folyadékigényét a tejalapú táplálás is fedezi. A téli fûtési szezonban a lakások nedvességtartalma lecsökken, így a bõrt intenzívebb vízleadásra késztetik. Hat hónapos kor után már érdemes forralt vizet, cukormentes gyümölcsteát, hígított gyümölcs- és zöldséglevet adni a babának.

A picik fürdetésénél fontos, hogy a vízhez adjunk speciális, babáknak készült babaolajat vagy babafürdetõt. Fürdés után fontos a megfelelõ, tápláló krémek használata, melyek kellõ mértékben ápolják a bõrt, valamint ellátják a megfelelõ zsírtartalommal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!