2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Több mint 500 magyar munkavállalónak mond fel a Tesco hétfõnForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-13 17:01:32
Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik hétfõn a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-tõl megszûnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak - közölte a vállalat hétfõn az MTI-vel.

Az MTI azt követõen kereste meg a Tescót, hogy a Magyar Nemzet hétfõi számában közölte, értesülése szerint az áruházlánc 564 munkavállalónak felmond. A társaság közleménye idézi Nigel Jones-t, a Tesco magyarországi vezérigazgatóját, aki elmondta: ha nem sikerül az érintett munkatársaknak a környékbeli Tesco áruházakban elhelyezkedni, akkor a vállalat az egykori dolgozókat, munkaviszonyuk megszüntetésére való tekintettel, a törvény által elõírtnál magasabb összegû juttatással támogatja.

Az egyik új törvény kimondja, hogy a két egymást követõ évben veszteségesen mûködõ üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot. A nyereségesség érdekében, az üzletág teljes stratégiai felülvizsgálatát követõen a Tesco 13 üzletének bezárása és az ezzel járó elbocsátások mellett döntött a társaság - indokolta a lépést a vezérigazgató.

Habár fõként vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, a fõvárosban is megszüntetnek egy egységet: a VIII. kerületi Mátyás téren lévõ Expresst. Emellett többek között megszûnik három gyõri üzlet, valamint bezár egy-egy abonyi, nagykátai, nyergesújfalui, törökszentmiklósi, hajdúböszörményi, soproni, tatabányai, tolnai és püspökladányi egység is - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!