2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A fogyatékkal élõknek is jár adókedvezményForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-13 17:36:16
Akár több százezer forintot is visszakaphatnak adójukból azok, akik valamilyen súlyos fogyatékossággal élnek - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

A személyi adókedvezményt az összevont adóalapból lehet érvényesíteni, visszamenõleg öt évre. A kedvezmény igényléséhez a betegség fennállásáról szóló igazolás szükséges, amit a szakambulancia, a kórházi osztály szakorvosa, illetve a háziorvos állíthat ki.

A kedvezmény mértéke a betegség kezdõnapjának hónapjától havonta az adóév elsõ napján érvényes havi minimálbér öt százalékának megfelelõ összeg. A vonatkozó kormányrendelet szerint többek között a hallási, látási, mozgásszervi fogyatékossággal, a különbözõ mentális és viselkedészavarokkal élõk, elzáródást okozó érbetegségekben vagy egyes daganatos betegségekben szenvedõk jogosultak az adókedvezményre, vagy azok, akik rokkantsági járadékban részesülnek.

Az ideiglenes igazolásokat évente kell kiállítani, a végleges állapotot pedig nem kell újra igazolni.

A személyi kedvezményt beteg gyermek után nem lehet igénybe venni, azt kizárólag a betegségben szenvedõ érvényesítheti - olvasható a lapban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!