2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Több mint 500 embernek mond fel a Tesco MagyarországonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-13 17:46:06
Címkék: Bihari hírek, tesco
Az áruházlánc a nyereségességet szem elõtt tartva, az üzletág teljes stratégiai felülvizsgálatát követõen döntött 13 üzletének bezárása és az ezzel járó elbocsátások mellett. Az egyik új törvény kimondja, a két egymást követõ évben veszteségesen mûködõ üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot.

Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik hétfõn a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-étõl megszûnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak - közölte a vállalat hétfõn az MTI-vel. A távirati iroda azt követõen kereste meg a Tescót, hogy a Magyar Nemzet hétfõi számában közölte: értesülése szerint az áruházlánc 564 munkavállalónak felmond. A társaság közleménye idézi Nigel Jonest, a Tesco magyarországi vezérigazgatóját, aki elmondta: ha nem sikerül az érintett munkatársaknak valamelyik környékbeli Tesco áruházban elhelyezkedni, akkor a vállalat az egykori dolgozókat, munkaviszonyuk megszüntetésére való tekintettel, a törvény által elõírtnál nagyobb összegû juttatással támogatja.

Az egyik új törvény kimondja, hogy a két egymást követõ évben veszteségesen mûködõ üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot. A nyereségességet szem elõtt tartva, az üzletág teljes stratégiai felülvizsgálatát követõen a Tesco 13 üzletének bezárása és az ezzel járó elbocsátások mellett döntött a társaság - indokolta a lépést a vezérigazgató. Habár fõként vidéken üzemelnek a veszteséges áruházak, a fõvárosban is megszüntetnek egy egységet: a VIII. kerületi Mátyás téren lévõ Expresst. Emellett többek között megszûnik három gyõri üzlet, valamint bezár egy-egy abonyi, nagykátai, nyergesújfalui, törökszentmiklósi, hajdúböszörményi, soproni, tatabányai, tolnai és püspökladányi egység is - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!