2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Öt ok, amiért menj ki a hidegbeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-13 18:32:02
Senki sem szeret hideg idõben kimozdulni a fûtött lakásból. Íme öt érv, ami miatt mégis érdemes.

1, A hideg idõben tett séta segít, hogy kreatívabbak legyünk. Kutatások kimutatták, hogy az agyban olyan változások mennek végbe amely növeli a pszichikai aktivitást. A kísérletben olyan emberek kreativitását hasonlították össze, akik négy napig a természetben, mindenféle elektromos felszerelés nélkül éltek és akik odabent töltötték azt az idõt. A teszt szerint a levegõn lévõk ötven százalékkal jobb eredményt értek el.

2, A hideg kinti levegõ jótékony hatással bír a hangulatunkra. Télen kevesebb természetes fény éri a szervezetünket, ezért a szabadban töltött idõ segít magunk mögött hagyni a téli depressziót.

3, Minél több idõt vagyunk odakint, annál több D vitaminhoz jut a szervezetünk. Kutatások szerint a D vitamin nem csupán a szívinfarktus, de különbözõ típusú rákbetegedések megelõzésében is segít. A szakemberek azt javasolják, minden nap igyekezzünk legalább 20 percet a szabad levegõn tölteni.

4, A kinti edzések rendkívül hatékonyak. Szeles, hideg idõben futni sokkal megterhelõbb, mint egy nyári estén. Viszont a hideg idõben nem csak a test dolgozik keményebben, de a mentális képességünk is fejlõdik.

5, A természet megnyugtat. Egy depressziós betegeket vizsgált kutatás szerint a szabadban töltött idõ jelentõs mértékben csökkenti a stresszt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!