2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Halálos adag gyógyszert adott be a lányánakForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-05 15:58:17
Két év börtönt kapott az apa, aki kettesben élt többszörösen fogyatékos lányával.

5 évi próbaidõre felfüggesztett 2 év börtönt kapott az a 72 éves édesapa, akit 44 éves fogyatékos lánya megölésével vádolnak. Az ítélet nem jogerõs.

 

2008. január 7-én egy IX. kerületi lakásban öngyilkosságot kísérelt meg egy akkoriban megözvegyült idõs férfi, aki a vád szerint ezt megelõzõen halálos adag gyógyszert adott be többszörösen és súlyosan fogyatékos lányának. A nyugdíjas elektromûszerész, aki a bíróságon tagadta bûnösségét, a 2007. decemberében meghalt feleségével együtt 44 évig nevelte testi és szellemi fogyatékos lányukat, aki egy 2-3 éves kisgyermek színvonalán megrekedt, és ezért teljeskörû gondozásra, etetésre, fürdetésre, öltöztetésre szorult. A házaspárnak még a 60-as években két gyermeke újszülött korában meghalt, az egyetlen megmaradt lányuk pedig testi és szellemi fogyatékos volt.

Az ítélet indoklásakor Kalina József bíró kiemelte, hogy az igazságügyi elmeorvos szakértõ szerint a vádlott édesapa olyan beszûkült tudatállapotban volt a tragédia megtörténtekor, ami súlyos fokban korlátozta azt, hogy felismerje tette veszélyességét. A bíróság szerint ugyancsak enyhítõ körülményként lehetett figyelembe venni a család nehéz életkörülményeit és azt, hogy a több mûtéten is átesett idõs férfi egyedül képtelen lett volna a fogyatékos gyermek további gondozására.

Az ítélet nem jogerõs, mert a vádlott és védõje ugyan tudomásul vették, de az ügyész fellebbezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!