2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Öt magyar startup mutatkozik be AmerikábanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-15 10:09:19
Öt magyar startup mutatkozik be márciusban az Egyesült Államokban, Austinban, a South by Southwest (SXSW) rendezvényen a Design Terminál támogatásával - tájékoztatta a cég az MTI-t kedden.

Az öt cég a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ által tavaly novemberben meghirdetett pályázaton nyerte el a kiutazás jogát.

A Brewie az otthoni sörfõzõgépével; a Vidzor az interaktív és platformfüggetlen videók elkészítését, megosztását segítõ online eszközével; a Notch háromdimenziós mozgásérzékelõ moduljával; a Sbrick pedig okostelefonnal vezérelhetõ játékával mutatkozik be; mellettük az agyhullámok objektív mérésével foglalkozó Synetiq is részt vesz az eseményen.

A közlemény szerint a Design Terminál tavalyi pályázatára 50 vállalkozás jelentkezett, a pályázatokat egy háromtagú zsûri - Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetõ igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetõje - bírálta el.

Az immár 22. alkalommal meghirdetett South by Southwest (SXSW) program a világ legérdekesebb vállalkozásainak nyújt bemutatkozási lehetõséget - olvasható a közleményben. A Design Terminál korábbi közlése szerint a szervezõk 80 országból 30 ezer résztvevõt várnak.

A 2015. március 13-17. közötti eseményre a kijutást a Design Terminál támogatja, az utazási és szállási költségek térítésén túl a felkészülésben is segít a cégeknek: helyi partnerek bevonásával elõre megszervezi azokat az egyeztetéseket, amelyeken új üzletfelekkel és befektetõkkel ismerkedhetnek meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!